Kindcentrum Natuurlijk biedt zwemlessen aan onder schooltijd!

Schoolzwemmen

De kinderen van groep 2 en 3 hebben één keer per week zwemles. In ons waterrijke land is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Dat verhoogt de veiligheid. Daarnaast is zwemmen een heel gezonde sport voor het lichaam.

Kinderen kunnen via schoolzwemmen ook een zwemdiploma halen. Als een kind al een zwemdiploma heeft, is het fijn dat het via schoolzwemmen de geleerde vaardigheden bij kan houden.

De zwemlessen vinden plaats onder schooltijd in zwembad De Estafette in Nieuw Vennep. De lessen worden gegeven door zweminstructeurs. Een of meer leerkrachten van ons kindcentrum begeleiden de kinderen naar het zwembad en weer terug (per bus). Ook gaan er enkele ouders/verzorgers mee.

Aan het zwemmen zijn kosten verbonden. Gelukkig zijn schoolzwemlessen een stuk goedkoper dan particuliere zwemlessen. Mocht dit toch een probleem zijn, kan er een verzoek tot financiële ondersteuning worden ingediend bij de Stichting Leergeld. De medewerkers van het kindcentrum kunnen je hierover adviseren.